W czwartek w menu królowały potrawy kuchni włoskiej - krem z cukinii z pesto i parmezanem, ręcznie robiony makaron pappardelle z sosem z sera gorgonzola, suszonych pomidorów i orzeszków pinii, pieczony łosoś z aromatycznym sosem pesto, sałatą rukola i pomidorami, toskańska jagnięcina marynowana w świeżym czosnku i rozmarynie podana z sałatką z rukoli i karczochów oraz beza orzechowa z musem serowym, świeżymi truskawkami i sosem karmelowym.
W piątkowy wieczór dla odmiany Robert zaprosił swoich gości w kulinarną podróż dookoła świata... Przygotowane zostały następujęca dania: sushi z marynowanym imbirem, sosem sojowym i japońskim chrzanem wasabi, pieczony filet z łososia norweskiego z czosnkiem i rozmarynem podany z bobem duszonym w śmietanie, marynowane combry jagnięce z sałatką z rukoli i hiszpańskim serem Torta de Cañarejal oraz deser z serka mascarpone z truskawkami i świeżą miętą.
Super chwile spędzone z przesympatycznymi gośćmi po raz kolejny utwierdziły nas w przekonaniu, że wspólne gotowanie to super zabawa, idealny pomysł na integrację i przy okazji próbę sił w kulinariach.
Wszystkim uczestnikom dziękujemy za miłe chwile podczas tych dwóch wieczornych imprez z kulinariami w roli głównej. I do zobaczenia!