W czwartek 11 marca 2010 roku kulinarny team w składzie: Robert Sowa, Grzegorz Łapanowski, Konrad Birek i Krzysztof Baranowski, zagościł w Zespole Szkół Gastronomicznych im. Gustawa Morcinka przy ul. Roździeńskiej 25 w Katowicach.
Ekipa realizująca projekt spotkała się z bardzo miłym przyjęciem ze strony uczniów, nauczycieli i zaproszonych gości. Sala była wypełniona po brzegi, bowiem w spotkaniu uczestniczyło 150 osób.
Wszyscy z zaciekawieniem wysłuchali prezentacji na temat ryb i owoców morza z Norwegii, ich walorów smakowych i zdrowotnych oraz wielu możliwości wykorzystania w kuchni. Po części teoretycznej Robert Sowa i Grzegorz Łapanowski zaprezentowali swój zawodowy kunszt, organizując pokaz kulinarny zakończony degustacją przygotowanego dania.
Jako pamiątkę wspólnie spędzonych chwil, wszyscy otrzymali upominki w postaci książek Roberta Sowy.
Kolejne szkolenie w ramach projektu „Zdrowa Szkoła” odbędzie się już w poniedziałek, 15 marca, w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Gdańsku.
Główny sponsor projektu:
Za pomoc w realizacji pokazów dziękujemy również firmom:
Patronat medialny: