W czwartek, 18 marca 2010 roku, kulinarny team w składzie: Robert Sowa, Grzegorz Łapanowski, Robert Wojnarowski i Krzysztof Baranowski, zagościł w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich im. Reymonta w Wiśle, mieszczącej się przy ul. Reymonta 2.
Ekipa realizująca projekt spotkała się z bardzo miłym przyjęciem ze strony uczniów i nauczycieli. Sala pękała w szwach, ponieważ na prezentację przybyło 150 osób. Wszyscy z zaciekawieniem wysłuchali prezentacji na temat ryb i owoców morza z Norwegii oraz możliwości ich wykorzystania w połączeniu z tradycyjnymi, lokalnymi produktami polskimi.
Prezentacja prowadzona była przez Roberta Sowę i Grzegorza Łapanowskiego, którzy opowiedzieli zebranym gościom, jak ważna dla naszego zdrowia jest właściwa dieta.
Po części teoretycznej odbył się pokaz kulinarny, podczas którego kulinarny team (Robert Sowa, Grzegorz Łapanowski, Robert Wojnarowski i Krzysztof Baranowski) przygotował aromatycznego łososia norweskiego z sosem serowo-szpinakowym i świeżymi kiełkami.
Kulinarny show zakończył się degustacją, dzięki czemu każdy uczestnik prezentacji mógł nie tylko obserwować kolejne etapy przygotowywania dania, ale również go spróbować.
Na zakończenie spotkania, wszyscy otrzymali miłe upominki w postaci książek Roberta Sowy. Dzięki nim wspólnie spędzone chwile na pewno na dłużej pozostaną w pamięci uczestników spotkania.
Główny sponsor projektu:
Za pomoc w realizacji pokazów dziękujemy również firmom:
Patronat medialny: